ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ώρες επίσκεψης :

 ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ:

Δευτέρα – Παρασκευή:  09:00 – 13:00 

Κυριακή: 10:30 – 13:00

ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ:

Δευτέρα – Παρασκευή: 13:00 – 14:00

Κυριακή: 13:00 – 14:00

 

Επίσημες αργίες: κλειστά

Για τις ώρες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων δείτε το αναλυτικό Ημερολόγιο Δράσεων 

Επιτρέπεται η λήψη φωτογραφιών στους χώρους του Μουσείου;

Η ερασιτεχνική φωτογράφιση (γενικές λήψεις), χωρίς flash, επιτρέπεται σε όλους τους χώρους του Μουσείου.

Επιτρέπεται η κινηματογράφηση στους χώρους του Μουσείου;

Η κινηματογράφηση στους χώρους του Μουσείου γίνεται μόνο κατόπιν αδείας. Για να εξασφαλίσετε άδεια κινηματογράφησης πρέπει να αποστείλετε το αίτημα σας ηλεκτρονικά στο [email protected]

Επιτρέπεται η είσοδος σε κατοικίδια ζώα;

Επιτρέπεται μόνο η πρόσβαση σε σκύλους οδηγούς που συνοδεύουν άτομα με αναπηρίες και ζώα συντροφιάς (με την προσκόμιση του απαραίτητου αποδεικτικού).

Το Μουσείο διαθέτει WiFi;

Οι επισκέπτες μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο του Μουσείου σε όλους τους χώρους, ζητώντας τον κωδικό από την γραμματεία.

Το Μουσείο διαθέτει βεστιάριο για να αφήσω τα προσωπικά μου αντικείμενα;

Το Μουσείο δεν διαθέτει βεστιάριο. Οι επισκέπτες οφείλουν να έχουν υπόψη τους τα προσωπικά τους αντικείμενα. Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης δεν φέρει καμία ευθύνη για την απώλεια αντικειμένων όπως και για την προστασία εύθραυστων και πολύτιμων αντικειμένων.

Ποια είναι η διαδικασία για να κατοχυρώσω την συμμετοχή του σχολείου μου σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης;

Για σχολεία: Επικοινωνήστε τηλεφωνικά με την γραμματεία του ΠΜΘ.

Για γονείς και παιδιά: Επικοινωνήστε τηλεφωνικά με την γραμματεία του ΠΜΘ.

Μπορώ να κάνω αίτηση για θέση εργασίας ή πρακτική άσκηση;

Παρακαλούμε πολύ να καταχωρήσετε το βιογραφικό σας σημείωμα,

συμπληρώνοντας την φόρμα που θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο ΕΔΩ.

Ισχύει η ελεύθερη είσοδος στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου;

Η είσοδος και η περιήγηση στην έκθεση του ΠΜΘ είναι ελεύθερη την Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου.

Πρόσβαση

Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο ισόγειο του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης. Απέναντι από το κτήριο, από την πλευρά της οδού Κλεάνθους, θα δείτε την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας και το ιστορικό Γήπεδο Π.Α.Ο.Κ. Απέχει μόλις 15’ τόσο από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, όσο και από το Αεροδρόμιο και μπορείτε να έρθετε μέσω της περιφερειακής οδού, από την έξοδο για Τούμπα.

Διεύθυνση

Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης)

Γρ. Λαμπράκη-Κλεάνθους 57

54351 Α. Τούμπα, Θεσσαλονίκη

Πληροφορίες Εισόδου

Η είσοδος και έξοδος στο χώρο μας πραγματοποιείται είτε μέσα από τον χώρο της γραμματείας της 4ης Δημοτικής Κοινότητας (κεντρική είσοδος) είτε από την πλαϊνή είσοδο του μουσείου, δίπλα στο αμφιθέατρο.

Οδηγίες

Από το κέντρο της Θεσσαλονίκης κινούμενοι στην οδό Εγνατία προς ανατολικά, μετά το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, στρίβετε αριστερά στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη. Το ΠΜΘ βρίσκεται στο ύψος της κάθετης οδού Κλεάνθους, πάνω από το γήπεδο του Π.Α.Ο.Κ. και πριν την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας.

Από την ανατολική είσοδο της πόλης, στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή συνεχίζεται ευθεία μέχρι το Ιπποκράτειο και στρίβετε δεξιά στην οδό Κλεάνθους. Φτάνοντας στο γήπεδο του Π.Α.Ο.Κ., το ΠΜΘ βρίσκεται αριστερά στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, κάτω από την γέφυρα.

Από την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης ακολουθείτε την σήμανση προς Τούμπα. Εξέρχεστε από την Έξοδο “ΤΟΥΜΠΑ” (9) και ακολουθείτε την οδό Διαγόρα. Στρίβετε δεξιά στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, το ΠΜΘ βρίσκεται στο ύψος της κάθετης οδού Κλεάνθους, δίπλα από το γήπεδο του Π.Α.Ο.Κ. και μετά την εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας.

Στάθμευση

Το κτίριο δεν διαθέτει ιδιωτικό Parking. Η περιοχή γύρω από το χώρο, διαθέτει ελεύθερες θέσεις στάθμευσης. 

Λεωφορεία ΟΑΣΘ

Στάση: Αγία Βαρβάρα (προς ανατολικά).
Λεωφορεία: 14, 14Α, 30
Στάση: Αγία Βαρβάρα (προς κέντρο)
Λεωφορεία: 14, 14Α, 30, 37

Στάση: Γήπεδο Π.Α.Ο.Κ. (προς ανατολικά)

Λεωφορείο: 12

Προσβασιμότητα

Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης είναι πλήρως προσβάσιμο με αναπηρικό αμαξίδιο καθώς βρίσκεται στο ισόγειο, διαθέτει ανελκυστήρα και τουαλέτα για ΑΜΕΑ.

Κλεάνθους 57 & Λαμπράκη

Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54453
Τηλέφωνο: +30 2310 913047
Email: [email protected]

Για την συμμετοχή σας στα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δράσεις του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με κάποιον από τους παραπάνω τρόπους επικοινωνίας.

    *Αν επιθυμείτε να δωρίσετε κάποιο αντικείμενο χρειάζεται να επισυνάψετε ορισμένες φωτογραφίες του, για να μπορέσουμε να εξετάσουμε την ένταξη του, στην συλλογή του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.